Ritkán ajánlunk programot a blog felületén, de ezúttal kivételt teszünk, ugyanis a program 2017-es létrejöttében, majd annak folytatásában is szerepet játszott szerkesztőnk, így még most is aktuális a személyes kötődésünk a rendezvénnyel. Alább olvasható az esemény hivatalos felhívása minden részlettel.

Az amigeleken.hu egy igazi csemegét kínál a diósgyőri kosárlabdázás szerelmeseinek. A 2017-ben indult Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozat a diósgyőri kosárlabda öt ikonikus alakjával folytatódik.


A „Diósgyőri kosárlabdázás hőskora” című beszélgetésre meghívott vendégek: Boros Árpád, a klub egykori elnöke, Király Sándor egykori vezetőedző és három egykori közönség-kedvenc, Áronné KatalinMedgyesi Judit és Winter Ilona.

Az esemény helyszíne: Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal Városház tér 8. alatti Házasságkötő-Díszterme, időpontja: 2023. március 22. szerda 17 óra.

Az amigeleken.hu a Herman Ottó Múzeummal és az Észak-Keleti Átjáró Egyesülettel közösen 2017-ben hívta életre a Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozatot a Herman Ottó Múzeum papszeri kiállítóépületében.

Az akkori beszélgetések témája a labdarúgás volt, meghívottjai a DVTK legendás labdarúgói voltak. Az első beszélgetésnek Salamon József és Tatár György volt a vendége, majd az elfeledett generáció tagjai következtek, Sikora FerencVass LászlóKovács Mustos István és Kovács Pál. A harmadikon görög napot tartottunk, ott volt Teodoru Borisz, az édesapja Szotirisz és Oláh Ferenc is. A negyediket az Észak-Keleti Átjáró Egyesület képviselője, Balogh Attila tartotta, ezen a DVTK induló történetét ismerhették meg az érdeklődők. Aztán mintegy ráadásként, bónuszként következtek a kapuslegendák, Tamás GyulaSzabó László és Veréb György.

A Múzeum papszeri épülete bezárt, így a beszélgetéssorozat Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának Házasságkötő-Dísztermében folytatódik.

A „Diósgyőri kosárlabdázás hőskora” című beszélgetést Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere nyitja meg. A részvétel ingyenes, de előregisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@amigeleken.hu e-mail címen vagy a 30 2283471-es telefonszámon lehet.

Ne feledjetek el időben regisztrálni, mert a helyek már nagyon gyorsan fogynak! 

Kedvcsinálónak pedig álljon alább egy kis olvasmány!

Kapcsolódó: A diósgyőri kosárlabda rövid története